Home
Werkzaamheden
Duurzaamheid
Alles over zonnepanelen
Inbouw en grondopstelling zonnepanelen
Weetjes over zonnepanelen
Zonnecollectoren
Foto's van projecten
Materialen bestellen
Sponsoring
Contact
Schroer Totaal Techniek
Bouwt aan de toekomst, voor de toekomst.
Alles over zonnepanelen

Zonnepanelen
            
              

Zonnepanelen zijn zonnecellen bevattende platen die op of om het huis kunnen worden geplaatst. Een zonnepaneel levert elektriciteit dat in het huishouden kan worden gebruikt, of tegen een vergoeding kan worden teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Het opwekken, gebruiken en terugleveren van elektriciteit zorgt er samen met de
evt. beschikbare subsidies voor dat zonnepanelen een manier zijn om te besparen op de elektriciteitsrekening.
 De stroom wordt via een omvormer omgezet van gelijkspanning naar bruikbare wisselspanning. Deze netstroom kan vervolgens in huis worden gebruikt of teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Terugleveren is alleen mogelijk wanneer er een teruglevermeter aanwezig is. Deze zorgt ervoor dat de teruggeleverde stroom wordt geregistreerd.

Ze zijn te krijgen in een standard paneel met een grijze aluminium omlijsting, hetzelfde paneel met een zwarte omlijsting en een volledig zwart paneel.
Sinds kort hebben we inbouw panelen,deze worden tussen de pannen geplaatst.

Zonnepanelen hebben een levensduur van minimaal 25 tot 30 jaar.
 

                            

 

De opbrengst van Zonnepanelen


De opbrengst van een zonnepaneel is afhankelijk van verschillende factoren. Als eerste is het vermogen van het zonnepaneel belangrijk. Dit wordt uitgedrukt in Wattpiek, en is afhankelijk van de efficiëntie van het gehele systeem. Het oppervlak, maar ook de eigenschappen van de zonnecellen waar het paneel uit bestaat, zijn hiervoor belangrijk. Verder wordt de energie opbrengst bepaald door een aantal andere factoren.
  • De intensiteit van de zonnestralen die op de zonnepanelen vallen. In Nederland wordt aangenomen dat er, wanneer de zon schijnt, 1.000 Watt energie op een vierkante meter aardoppervlak valt.
  • De hoeveelheid zonuren. Dit verschilt in Nederland van 1400 uur per jaar in het oosten tot 1850 uur per jaar in het noordwesten.
  • De oriëntatie van de zonnepanelen, ook wel de zijwaartse hoek genoemd. In Nederland is deze richting ideaal wanneer de panelen 5° ten westen van het zuiden zijn georiënteerd.
  • De opwaartse hellingshoek. Een hellingshoek van 36° is in Nederland ideaal, maar bij een hellingshoek tussen de 20° en 60° is de jaaropbrengst slechts maximaal 5% lager.
 

 

Zonuren Nederland
Een systeem van 4000 Wattpiek levert ongeveer 3480 kWh per jaar. In Nederland wordt over het algemeen een rekenfactor van Wattpiek naar kWh per jaar gehanteerd van 0,85.

 

De Omvormer
De omvormer is geplaatst tussen de zonnepanelen en het elektriciteitsnet om de gelijkspanning afkomstig van de panelen om te zetten naar 230 V wisselspanning.

De omvormer wordt in verbinding gebracht met het elektriciteitsnet in huis. Wanneer er vraag naar elektriciteit is kan de opgewekte stroom direct worden gebruikt. Als er geen vraag is kan de elektriciteit worden teruggeleverd aan het net.

Terugleveren van Elektriciteit

Als er geen of te weinig vraag naar elektriciteit in het huishouden is, wordt de opgewekte stroom teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Wanneer de hoeveelheid teruggeleverde stroom over een jaar minder is dan 5.000 kWh, wordt de teruggeleverde elektriciteit gesaldeerd door de energieleverancier. Dit houdt in dat de totale elektriciteit die betaald moet worden aan de energieleverancier gelijk staat aan de gebruikte elektriciteit van het net minus de teruggeleverde elektriciteit. De vergoeding per teruggeleverde kWh stroom staat dus gelijk aan de prijs per kWh die wordt betaald aan de energieleverancier.

De kWh teruglevermeter

Om stroom terug te leveren aan het elektriciteitsnet is een meter nodig die zowel inkomende als uitgaande stroom kan registreren. Deze teruglevermeter is over het algemeen gratis aan te schaffen en te laten installeren door uw regionale netbeheerder:

  • Liander: 0900-263 26 30 (Friesland, Noordoostpolder, Gelderland, Noord Holland)
  • Enexis: 073 – 853 30 40 (Groningen, Drenthe, Overijssel, Brabant, Limburg)
  • Stedin 0900-1426 (Zuid Holland, Utrecht)
  • DELTA Netwerkbedrijf B.V.: 0113 – 74 11 00 (Zeeland)

De teruglevermeter registreert hoeveel energie er van het net wordt gebruikt, hoeveel er wordt teruggeleverd, en wat het totale saldo is.


Wij werken met een betrouwbare leverancier levert een betaalbaar en kwalitatief goed product, zoals de polykristalijn paneel en de monokristalijn paneel
Op de panelen zit de volgende garantie:

10 jaar fabrieksgarantie
12 jaar vermogensgarantie van 90%
25 jaar vermogensgarantie van 80%
Vermogenstolerantie: +0% tot +3-5%
195-Wp t/m 300 Wp.HomeWerkzaamhedenDuurzaamheidAlles over zonnepanelenInbouw en grondopstelling zonnepanelenWeetjes over zonnepanelenZonnecollectorenFoto's van projectenMaterialen bestellenSponsoringContact